Stikkende insekter

Stikkende Insekter Myg, stikkende insekter samt andre parasitter kan virke ubetydelige, men især under varmere himmelstrøg er der god grund til at undgå dem da de kan overføre en hel række sygdomme såsom tsetse-fluens sovesyge (trypanosomiasis), sandfluens Leishmaniasis, malariaparasiten eller vira som chikungunya, gul feber, denquefeber, vestnilfeber og japansk hjernehindebetændelse der bla. smitter via myg. Malaria myg stikker primært fra skumring til solopgang, mens andre myg og insekter stikker om dagen eller hele døgnet.

Der findes flere forskellige typer stikkende myg og insekter, nogle er næsten lydløse og har smerte/kløe-fri-stik. Det kan derfor være svært at vide sig sikker på antallet omkring én og der kan være flere end man lige tror. Derfor er det vigtigt at tage nogle forholdsregler og bedst er det selvfølgelig at undgå stik. Dette gøres ved ophold indendørs med aircondition, anti-insekt-sprøjtede rum eller rum med insektnet. Når man skal sove om natten gælder de samme råd, luk vinduer samt døre og sov under intakte imprægnerede myggenet hvor kanterne bukkes ind under madrassen, soveposen eller liggeunderlaget (nettet pakkes væk om dagen så insekterne ikke sætter sig ind i det). Imprægnering af net holder i ca. 6 mdr., derefter bør de genimprægneres.
Da der ikke er meget ferie ved at holde sig indendørs hele tiden, kan kroppen beskyttes ved kombinationen af at tage tøj på, således at den bare hud dækkes og flittig brug af insektafvisende midler på tøjet, ansigt (undt. øjenomgivelser), hænder, hals og andre steder der ikke dækkes med tøj. Husk at de fleste insektmidler kun virker i 4-6 timer.

Her i landet har vi ikke det største udvalg af effektive myggemidler, men mærket Autan indeholdende Bayprel, er vurderet af WHO til at være lige så effektivt som de i Danmark forbudte DEET-holdige midler (f.eks. Djungelolja, der kan købes i Sverige på apoteker og lign.) Fra mange butikker eller apoteker på rejse-destinationen sælges ofte effektivt insektmiddel, hør hvad de lokale anbefaler til turister men fald ikke for insektspiraler og røgelse mm. da de kun har ringe effekt.

Man kan vaccinere mod f.eks. gul feber og japansk hjernehindebetændelse, og desuden kan de fleste stik-overførte-sygdomme behandles, men den bedste forebyggelse er at benytte forholdsreglerne og undgå stik samt evt. tage medicin mod malaria (der dog ikke lover 100% beskyttelse).

BOOK TID NU!

Kontakt os


mail: info@danvac.dk

Frederiksberg klinikken er lukket - Vi henviser til rejseklinikken Sindshvilevej 9A, 2000 Frederiksberg Tlf: 77 99 77 99 www.sikkerrejse.dk

Aalborg klinikken er lukket - Vi henviser til rejseklinikken i Sundhedens Hus, Dag Hammarskjølds Gade 4, 2. sal 9000 Aalborg Tlf: 77 99 77 99 www.sikkerrejse.dk